Общинският съвет одобри днес партньорски споразумения за реализиране на две ключови

...
</TD
>Общинският съвет одобри днес партньорски споразумения за реализиране на две ключови
Коментари Харесай

Община Русе кандидатства с две проектни идеи, свързани с градската среда 

Общинският съвет утвърди през днешния ден партньорски съглашения за реализиране на две основни планови хрумвания по Програмата за развиване на районите 2021-2027 година. Те са импортирани за гласоподаване по предложение на кмета и са в границите на Приоритет 1 " Интегрирано градско развиване “, който поддържа осъществяването на териториални тактики за развиване на десетте огромни градски общини, измежду които е и община Русе. Предстои оценка на плановите хрумвания от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Първата планова концепция - " Интегрирано развиване на булевардната инфраструктура и градския превоз “, планува редица ограничения за рационализация на транспортната инфраструктура в града. Включени са закупуване на електрически рейсове, доставка и апаратура на зарядни станции за потребностите на градския превоз, както и възобновяване на автобусните спирки, с цел да се усъвършенства удобството на пасажерите и екологичните индикатори на градския превоз. Планирана е рехабилитация на бул. " Тутракан “, което ще способства за възстановяване на инфраструктурата и сигурността на транспортното придвижване в региона. Проектът включва и инсталиране на филтърни кубове на основни натоварени кръстовища, което ще понижи въздействието на фините частици върху околната среда.

Втората планова концепция - " Градска среда, просвета и икономическо развиване “, се концентрира върху консолидираното на културните и просветителните запаси в градската среда. Предвижда се създаване на нов корпус към Доходното здание, което ще подкрепи подобряването на административните услуги и инфраструктурата за жителите. В рамките на плана са планувани главен ремонт и реституция на Регионалната библиотека " Любен Каравелов “ като част от тактиката за опазване на културното завещание и укрепването на просветителните запаси в града. Планира се и главен ремонт и въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на " Обреден дом “, което ще способства за възстановяване на изискванията за публични събития и културни прояви. Проектът включва и създаване на обект за осъществяване на обществени събития навън в Русе, което ще добави инфраструктурата за културни и просветителни събития.

Проектните хрумвания са със период на осъществяване от 36 месеца и съставляват повсеместен метод към устойчивото развиване на града. Те ще способстват за възстановяване на живота на жителите посредством рационализация на инфраструктурата, поощряване на културното завещание и възстановяване на публичните услуги в Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР